Skip to main content

Knowledge Base Detail

NutriGuide

A NutriGuide® egy termőhelyre és növénykultúrára szabott tápanyag utánpótlás tervező alkalmazás, amelynek segítségével meghatározható a célnak legmegfelelőbb termék, kijuttatandó mennyiség és a kijuttatás optimális ideje egyaránt.


Kattintson a „terv hozzáadása“ gombra a menüben. Minden mező alapértelmezett átlagos értékeket tartalmaz. Minél pontosabb adatbevitel történik a rendszerbe, annál pontosabb lesz a végeredményként kapott tápanyag utánpótlási terv.

Az egyetlen növénykultúrára létrehozott terv csak egy termelési ciklusra vonatkozik, a program által kiadott ajánlás kizárólag az adott növény igényeit veszi figyelembe. Ha azonban vetésforgót adunk meg, akkor az alkalmazás az egymást követő növények együttes igényeinek megfelelő termék ajánlást kínál.


Kevesebb fajta műtrágya felhasználásával is elérhető így a kívánt eredmény. Megfelelő választás esetén, akár egyetlen fajta komplex NPK műtrágya képes a vetésforgóban szereplő összes növény igényeit kielégíteni. Amennyiben a vetésforgóban kifejezetten kálium igényes növények szerepelnek, akkor a NutriGuide® kiegészítő kálium kijuttatásra tesz javaslatot.


Parcellák hozzáadása egyenként is elvégezhető a „parcella hozzáadása“ gomb segítségével, de egybefüggő adatok (XML formátumban) is beemelhetők, egyszerre akár több parcella is hozzáadható így a tervhez. További információt az „I“ gomb megnyomásával kaphat.


A „vetésforgó hozzáadása“ gomb segítségével, először nevet kell adni a vetésforgónak. Ezután akár meglévő, akár új tervek is hozzáadhatók, azonban kizárólag az adott parcellához tartozó tervet adhatjuk a vetésforgóhoz.
Igen, a meglévő vetésforgót akár a többi parcellára is alkalmazhatjuk. Ebben az esetben parcellánként más-más kezdő növénykultúra határozható meg.


Az „az én vetésforgóm“ gombra kattintva elérhetővé válik egy táblázat, mely megmutatja az alkalmazott vetésforgók tápanyag egyensúlyát. A táblázat jobb oldalán lévő ikonok segítségével lehet megnézni, szerkeszteni, vagy törölni az adott vetésforgót. Beállítható továbbá a vetés, betakarítás ideje, további tervek hozzáadása és törlése is lehetséges.
Amennyiben van már legalább egy tervünk, akkor az „a terveim“ gomb segítségével érhető el az összesítés.
Az „a terveim“ menüben található keresés funkcióval megtalálhatók a növénykultúrák és parcellák. Egy vetésforgóra kattintva megtekinthetők annak részletei.


A NutriGuide® megadja az adott növény, illetve a vetésforgóban szereplő összes növény szükségleteihez leginkább illő műtrágyákat.


Miután legalább egy tápanyag utánpótlási terv elkészült a rendszerben, a „műtrágya szükségletem“ gombra kattintva, a naptári év, és gazdaság nevének kiválasztása után elérhető a teljes műtrágya szükséglet akár az adott növénykultúrára, akár a teljes vetésforgóra vetítve.


Megtekinthetők a „terveim“ és a „műtrágya kijuttatások“ menüben egyaránt. A „műtrágya kijuttatások“ funkción belül a naptári év, a gazdaság neve, a növénykultúra, egyedi tápanyag utánpótlási terv, vagy a vetésforgóra vonatkozó tápanyag utánpótlási terv is kiválasztható.


A NutriGuide® logó alatt található felhasználónévre kattintva.


Ügyfélszolgálatunk segítséget nyújt a felhasználói fiók törlésével kapcsolatban. A folyamat végén visszaigazolást küldünk az Európai adatvédelmi direktívának (GDPR) megfelelően.


Kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.


Vállalatunk, a Borealis L.A.T honlapján.
Általános felhasználási feltételek
Borealis L.A.T honlap
©2020 Borealis L.A.T. Minden jog fenntartva

Ügyfélszolgálat

Amennyiben szükségük van további személyes segítségre, vagy bármilyen észrevételük van, kérjük lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

contact.nutriguide@borealisgroup.com

 

Agronapló cikk:

https://agronaplo.hu/termekinformaciok/tapanyag-utanpotlas-tervezes-hasznosak-e-a-digitalis-eszkozok

 

Hungarian
Votes
Average: 4.4 (5 votes)