Skip to main content

Knowledge Base Detail

GPS Logger (for Android) - open source app

A GPSLogger az Android telefon GPS képességeit használja, hogy rendszeres időközönként naplózza a koordinátákat a GPS formátumú fájlokba.

Ez különösen hasznos lehet a mezőgazdaságban, ha például a táblákon történt munkavégzést követően szeretné később visszanézni, mikor éppen merre járt.

Az adatokat a Gazdálkodási Napló táblarajz moduljával kombinálva a műveletek típusára vonatkozó feljegyzések is könnyebben elkészíthetők.  

Az app nem csak helyi fájlokat ment, hanem felhőbe is tudja küldeni az adatokat, valamint 'saját szerverre' is tudja másolni a koordinátákat, ami azt jelenti, hogy valós időben egy tetszőleges agrár alkalmazásba is beküldhető, ott feldolgozható az adat. 

A GPS mozgáskövetés ezen kívül például a szaktanácsadók számára is hasznos lehet, hogy vissza tudják nézni később, a szaktanácsadási naplózás kapcsán, mikor mely ügyfelüknél jártak.

Ennek az alkalmazásnak az is a sajátossága, hogy az akkumulátor hatékonysága nagyon jó, úgy van kialakítva, hogy megtakarítsa az akkumulátor energiáját nagyobb igénybevétel esetén is, és a lehető leghosszabb ideig kitartson.

 

Az alkalmazás jelenleg nem érhető el a Google Playstore-ban, ezért az alább megadott linket kell használni (az ilyen típusú telepítés neve "Sideloading"*).

https://github.com/mendhak/gpslogger/releases

 

*Az Android-alkalmazásokra utalva az "oldalletöltés" általában azt jelenti, hogy APK formátumú alkalmazáscsomagot kell telepíteni egy Android-eszközre. Az ilyen csomagokat általában a Google Playtől eltérő webhelyekről töltik le. Android-felhasználók számára az alkalmazások telepítése csak akkor lehetséges, ha a felhasználó engedélyezte az "Ismeretlen források" beállítást a biztonsági beállításaiban.  https://en.wikipedia.org/wiki/Sideloading

 

WiseFarmer properties file letöltése >> https://www.dev2.wisefarmer.eu/files/GPS_Logger_WF_profil.properties

gpslogger
Download URL
Hungarian
Votes
Average: 5 (2 votes)