Skip to main content

Knowledge Base Detail

Trimble Power Zone teszt (díjmentes)

A precíziós növénytermesztés lényege, hogy inputfelhasználásunkat a táblán belüli heterogenitáshoz igazítjuk. Azokon a részeken, ahol indokolt, intenzívebb gazdálkodást folytatva magasabb hozamra törekszünk, ahol pedig valami korlátozza ezt, egy észszerűbb, alacsonyabb hozamra törekvő stratégiát alkalmazunk.

A helyspecifikus gazdálkodás kulcsát a táblán belüli zónák kijelölése, valamint ezek teljesítőképességének meghatározása jelenti. A Trimble Power Zone egy egyedülálló megoldás, mely akár 15 év műholdas adatbázisát felhasználva képes tábláink relatív termőképességének mérésére, és az alapján a táblán belüli zónák kijelölésére.

A Trimble Power Zone egy-egy év számos műholdfelétele alapján elkészíti a terület Crop Productivity Index (CPI – Termőképességi Index) térképét – akár 15 évre visszamenőleg. Ezek a térképek megmutatják az adott tábla relatív termőképességét – azaz azt, hogy a tábla adott részei milyen termőképességgel rendelkeznek a tábla átlagához képest.

Aktuális akció: 

https://www.axial.hu/cikkek/hirek/kivancsi-hogy-mit-mutatnak-a-termokepesseg-terkepek-vagy-milyen-hatast-valt-ki-a-talajmunka

Hungarian
Votes
No votes yet