Skip to main content

Knowledge Base Detail

ECOSIA - a környezettudatos kereső

Hogyan semlegesíti Ecosia a keresés CO2-kibocsátását?
 
Megújuló energia
Tudta, hogy egy átlagos keresés CO2-lábnyoma 0,2 grammra becsülhető? Nem úgy, mint Ecosia esetében. Saját naperőműveket építünk, hogy elegendő tiszta energiát tudjunk biztosítani kereséseink végrehajtásához. Ez még jobb, mint a megújuló energia megvásárlása a meglévő erőművekből, mivel az erőmű tiszta energiát juttathat a hálózatba, és helyettesítheti a fosszilis tüzelőanyagokból származó villamos energiát.

Szén-negatív
Fák ültetésével és energiafelhasználásának megújuló energiákkal való ellensúlyozásával minden Ecosia-val végzett keresés valóban 1 kg CO2-t távolít el a levegőből, ami Ecosia-t szén-negatív keresőmotorrá teszi. Itt van a matematika: egy átlagos keresés 0,005 € bevételt jelent. Nagyjából 0,25 euróba kerül egy fa ültetése, ami azt jelenti, hogy Ecosia 50 keresésenként egy fát ültethet. Ezek a fák átlagosan 50 kg CO2-t távolítanak el egy várható 15 éves élettartam alatt.

Ez azt jelenti, hogy ha Ecosia akkora lenne, mint a Google, akkor képes lenne elnyelni az összes globális CO2-kibocsátás 15% -át! Ez elég ahhoz, hogy világszerte ellensúlyozza a járművek kibocsátását. 

Video: https://youtu.be/z1AVgbI_1r0 

Hungarian
Votes
No votes yet