Skip to main content

Knowledge Base Detail

OneSoil - ingyenes alkalmazás műhold adatok mezőgazdasági célú felhasználására

Ismerje meg a szántóföldön található eseményeket, tartsa szemmel a növényegészségügyet, jelölje meg a problémás területeket és időben betakarítsa

A OneSoil Scouting egy ingyenes mezőgazdasági alkalmazás a mezőgazdasági termelők, növénytermesztési tanácsadók és agronómusok számára, amely segíti a gazdálkodási műveleteket, és lehetővé teszi, hogy műholdas csatornákon keresztül felügyeljék a gazdaságokat.

📈 A növényzetre vonatkozó adatok frissítései

A OneSoil Scouting kiszámítja egy növény vegetációs indexét (NDVI) műholdas képek felhasználásával. A mezőt az NDVI érték alapján színes zónákra (barna-sárga-zöld) osztják. Ez segít felismerni a problémás területeket.
Az NDVI 3–5 naponként frissül, ha felhős az idő. Kapcsolja be az értesítéseket az alkalmazás beállításaiban, hogy a legfrissebb hírekkel maradjon.

🗺 Automatikus mezőhatár-észlelés

A OneSoil Scouting automatikusan felismeri a mező határát a Sentinel-2 műholdas képeivel. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a mezőket, ha megérinti őket a térképen.

✍ Mezőmegjegyzés hozzáadása

Választhat egy előre kiválasztott kiadási típust (például növényi betegségek, kártevők, víz, gyomok, növények szállása), vagy létrehozhat egy üres jegyzetet. Testreszabhatja jegyzetét egy jegyzet színének hozzáadásával, megjegyzés írásával vagy fénykép hozzáadásával. A jegyzet beillesztésre kerül a terepi térképre.
Ez az alkalmazás egyszerűbbé tette a mezőgazdaságot. A csapok távolról is hozzáadhatók az irodából, vagy amikor a mezőket kutatja. Ebben az esetben a műholdas meghatározhatja a pontos földrajzi helyét.

💪 offline munka

Nincs internetkapcsolat? Nincs mit! Még ellenőrizheti a mezők NDVI-értékeinek utolsó hat hónapját, megjegyzéseket fűzhet hozzá és szerkesztheti a mezőinformációkat (új növényeket adhat meg, megadhatja azok növekedési szakaszát és a vetési dátumokat, és így tovább).

⛅ Időjárás

Ellenőrizze a mező időjárási előrejelzését és tekintse meg a permetezési időre vonatkozó ajánlásainkat.

🌱 Adja hozzá a növénynövelési szakaszokat

Adja hozzá a növények növekedési szakaszát, hogy alaposabban megtervezze a terepmunkát. Az aktuális fenofázis hozzáadható a mezőkártyához.

🔗 Mezők és megjegyzések megosztása

Ossza meg mezőit és agro jegyzeteit kollégáival. Látni fogják a jegyzet tartalmát és / vagy a növényzet indexét, de nem tudnak módosítani.

***

🏆Az ENSZ által támogatott WSA Globális Kongresszus a platformon a legjobb termék a környezetvédelem és a zöld energia kategóriában.

A OneSoil az éghajlat-intelligens mezőgazdaság globális szövetségének tagja, amelyet az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) üzemeltet.
***

A OneSoilról:

Weboldal-alkalmazást kínálunk a következő mezőgazdasági eszközökkel is:

Műtrágyák : kiszámolja a változó arányokat nitrogén-, foszfor- és kálium-műtrágyák alkalmazásához, majd hozzon létre egy feladatot fedélzeti számítógépekkel felszerelt mezőgazdasági gépek számára. .
Vetési arány : kiszámolja a változó vetési arányokat, és hozzon létre egy feladatot fedélzeti számítógépekkel felszerelt mezőgazdasági gépek számára.

Időjárás : Tekintse meg az ötnapos előrejelzést, a növekvő foknapok és a halmozott csapadékdiagramokat.

Terepi adatok : Képzelje el a terepmunka eredményeit, amelyeket a fedélzeti számítógép fájlként tölt fel.

Download URL
Hungarian
Votes
Average: 4.7 (7 votes)